DSCN1787

Crowdfunding

Tak til alle, der støttede udgivelsen af Bogen om Alt. Vores crowdfunding blev en sand fest! Sådan gør vi nu om stunder.

For små 200 år siden kunne man (når man alligevel var ude at tømme tissepotten i rendestenen) være heldig at træffe på én af landets berømte digtere på vej ned gennem gaderne i Kongens Kjøbenhavn. På vej for at samle ind til udgivelsen af sine seneste skriblerier:

Hep! Der kommer minsalighed den løjerlige Hans Christian Andersen, klip-klap, på sine lange storkeben og med næsen langt ud under den høje hat. Halløj, unge mand, hvad har De under armen?!

“Hvem, mig?” Den høje mand svinger omkring med sin slanke digterhånd presset åndfuldt mod brystkassen. Han letter på hatten. “Det er mine digte,” siger han beskedent. “Jeg udgiver dem på eget forlag.”

Ser man det. Den fattige fynbo er blevet direktør.

Den unge mand trækker usikkert på sine smalle skuldre. Så lyser han op, og hans store læber flyder ud i et bredt tudsesmil. “Er De interesseret i at subskribere?”

Helledusseda. H.C. Andersens første digte. Første udgave, første oplag. Hvis jeg afslår, og den unge drømmer derefter går sin sejrsgang i verden, vil mine børn og børnebørn aldrig tilgive mig. Det lyder som en drøm.

På den anden side, hvad er sandsynligheden?! Nogle gange er det klogest at lade drømme forblive dét, de er. Drømme.

På den tredje side. Det kunne jo være, de var værd at læse. De der digte.

Skriv et svar